Planningswizard.

De planningswizard in Visma Verzuim DWC helpt bij het zoeken naar een beschikbare datum en tijd in een agenda van een agenda gebruiker. Hieronder wordt stap voor stap beschreven hoe de planningswizard werkt:

1. Navigeer naar het agenda portaal en kies vervolgens links voor Planningswizard, de planningswizard wordt geopend.

2. Standaard wordt de wizard geopend in het tabblad Werknemer afspraak. Zoek een werknemer op, door 3 karakters in te vullen.

3. Geef de afspraak een onderwerp.

4. Na het invullen de werknemernaam, wordt de werknemer informatie rechts in beeld getoond.

5. Selecteer een te plannen activiteit of een verrichting en wijzig, indien nodig, de standaard duur.

6. Selecteer een agenda of kies voor alle agenda's.

7. Na het selecteren van de agenda worden de resultaten onderin het scherm getoond. Dit zijn de beschikbare opties waarbinnen de afspraak gepland kan worden.

8. Zoek, indien nodig naar een resultaat. Er kan gezocht worden op:

• Weeknummer
  • Datum
  • Tijd

9 Klik op de agenda button rechts in beeld op de betreffende regel om een afspraak te reserveren. Het afspraakdossier wordt nu geopend waarin de afspraakgegevens kunnen worden aangevuld.

10 Indien nodig: Vul of wijzig gegevens aan of plaats een opmerking voor de betreffende agenda gebruiker waar de afspraak wordt ingepland.

11 Klik vervolgens rechtsonder op ‘Opslaan’ om de agenda afspraak in de agenda van de betreffende gebruiker te plaatsen.