Medewerker verplaatsen

Op deze pagina vindt u hoe u een medewerker kan verplaatsen naar een andere Organisatorische eenheid.

Het verplaatsen van een werknemer kan middels het aanpassen van het Contract. U kunt het huidige contract wijzigen of een nieuw contract toevoegen, volg hiervoor de onderstaande stappen.

mceclip0

Wijzigen van huidig contract
Indien er bijvoorbeeld een wijziging is geweest in uw Organisatiestructuur of als er een foutieve Organisatorische eenheid is gevuld kunt u het huidige contract aanpassen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Hiervoor gaat u naar Medewerkers en klikt u op de desbetreffende werknemer.
  2. Zorg dat u in het werknemer dossier zit (geel in screenshot) en kies voor tabblad Dienstverbanden (groen in screenshot).
  3. Klik op de contractregel (blauw in screenshot)
  4. Typ onder Organisatorische eenheid de eerste drie karakters van de organisatorische eenheid waar u de medewerker naartoe wilt verplaatsen (deze organisatorische eenheden vindt u in de Organisatiestructuur).
  5. Klik op deze Organisatorische eenheid en klik op Opslaan
  6. Als u naar de Organisatiestructuur gaat zult u zien dat de medewerker nu verplaatst is naar de nieuwe Organisatorische eenheid.

Nieuw contract toevoegen
Indien de medewerker een nieuw contract krijgt elders binnen uw organisatie kunt u een contractregel toevoegen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Hiervoor gaat u naar Medewerkers en klikt u op de desbetreffende medewerker.
  2. Zorg dat u in het werknemer dossier zit (geel in screenshot) en kies voor tabblad Dienstverbanden (groen in screenshot).
  3. Klik op het plus-icoon achter Contractregels (paars in screenshot).
  4. Typ onder Organisatorische eenheid de eerste drie karakters van de Organisatorische eenheid waar u de medewerker naartoe wilt verplaatsen (deze organisatorische eenheden vindt u in de Organisatiestructuur).
  5. Klik op de gewenste Organisatorische eenheid en klik op Opslaan
  6. Als u naar de Organisatiestructuur gaat zult u zien dat de medewerker nu verplaatst is naar de nieuwe Organisatorische eenheid.

N.B.: Indien de medewerker een einddatum van het contract heeft die in de toekomst ligt zal de medewerker tót het verstrijken van deze datum nog getoond worden op de 'oude' plek in de Organisatiestructuur. Na het verstrijken van de einddatum zal de werknemer automatisch getoond worden op de nieuwe plek in de Organisatiestructuur.