Leidinggevende bij een medewerker invoeren

Op deze pagina vindt u hoe u een leidinggevende bij een medewerker kan toevoegen of wijzigen. Dit kan een interne leidinggevende zijn of een externe leidinggevende. In dit artikel worden de verschillen uitgelegd en vindt u de stappen om deze in te voeren bij een medewerker. Tevens zult u zien dat de leidinggevende ook terugkomt in de mailmodule, wat efficiënt werkt bij het mailen van notities of documenten.

Interne leidinggevende

Een interne leidinggevende wil zeggen dat gekozen kan worden uit een van de medewerkers.
Let op: als bij deze leidinggevende enkel een privé e-mailadres ingevoerd is bij zijn Medewerker gegevens zal deze naar voren komen in de mailmodule. Mocht dit niet wenselijk zijn kan ook het zakelijk e-mailadres ingevoerd worden bij deze leidinggevende, dan zal deze getoond worden in de mailmodule. Hieronder volgt het stappenplan om een interne leidinggevende in te voeren:

1. Hiervoor gaat u naar Medewerkers of Medewerkers uit dienst en klikt u op de desbetreffende medewerker.
  2. Vervolgens kiest u voor tabblad Dienstverbanden (groen in screenshot) en kunt u bij het betreffende dienstverband op het potlood-icoon klikken (rood in screenshot). In dit voorbeeld wijzigen we Dienstverband 1. Het volgende pop-up venster wordt getoond: mceclip1
  3. Kies in dit venster bij Type leidinggevende voor Intern (paars in screenshot).
  4. Vul vervolgens in het veld Leidinggevende de eerste 3 karakters in van de leidinggevende en klik deze aan.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Bij Dienstverband 1 ziet u de ingevoerde leidinggevende staan:mceclip8.png
  7. In de mailmodule ziet u deze leidinggevende ook naar voren komen wanneer u op de Aan-knop klikt:

N.B.: Ziekmeldingen en dus ook dossiers worden gekoppeld aan een dienstverband. Dus bij dossiers die aan Dienstverband 1 gekoppeld zitten zal O. van Kooten als leidinggevende naar voren komen en bij dossiers die aan Dienstverband 2 gekoppeld zitten zal E. Leidinggevende naar voren komen. Dit is ten alle tijden te checken door met de muisaanwijzer op het betreffende dossier te gaan staan, na 3 seconden ziet u aan welk dienstverband het dossier gekoppeld is:

Externe Leidinggevende

Een externe leidinggevende wil zeggen dat gekozen kan worden uit een lijst van leidinggevenden die geen medewerkers zijn in Dotweb. Deze lijst is te definiëren in de Instellingen, hoe dit precies werkt en hoe de externe leidinggevende in te voeren is bij de medewerker wordt verder uitgelegd in onderstaande stappenplan om een externe leidinggevende in te voeren:

1. Hiervoor dient eerst een lijst gedefinieerd te worden in de instellingen, ga hiervoor naar Instellingen > Externe leidinggevendemceclip1
  2. Hier klikt u op de knop Externe leidinggevende toevoegen (oranje in screenshot). In onderstaande screenshot zie je een reeds toegevoegde leidinggevende genaamd E. Leidinggevende (rood in screenshot). Deze gaan we invoeren bij een medewerker.mceclip5
  3. Hiervoor gaat u naar Medewerkers of Medewerkers uit dienst en klikt u op de desbetreffende medewerker.
  4. Vervolgens kiest u voor tabblad Dienstverbanden (groen in screenshot) en kunt u bij het betreffende dienstverband op het potlood-icoon klikken (rood in screenshot). In dit voorbeeld wijzigen we Dienstverband 2. Het volgende pop-up venster wordt getoond: mceclip1
  5. Kies in dit venster bij Type leidinggevende voor Extern (paars in screenshot).
  6. Vul vervolgens in het veld Leidinggevende de eerste 3 karakters in van de leidinggevende en klik deze aan.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Bij Dienstverband 2 ziet u de ingevoerde leidinggevende staan: mceclip7.png
  9. In de mailmodule ziet u deze leidinggevende ook naar voren komen als u op de Aan-knop klikt: mceclip11.png

N.B.: Ziekmeldingen en dus ook dossiers worden gekoppeld aan een dienstverband. Dus bij dossiers die aan Dienstverband 1 gekoppeld zitten zal O. van Kooten als leidinggevende naar voren komen en bij dossiers die aan Dienstverband 2 gekoppeld zitten zal E. Leidinggevende naar voren komen. Dit is ten alle tijden te checken door met de muisaanwijzer op het betreffende dossier te gaan staan, na 3 seconden ziet u aan welk dienstverband het dossier gekoppeld is: