Dienstverband en contract

Op deze pagina vindt u hoe u een dienstverband of contract kan toevoegen of wijzigen.

mceclip0

Dienstverband

Een medewerker kan meerdere dienstverbanden tegelijkertijd hebben, omdat de medewerker bijvoorbeeld meerdere functies heeft. In dat geval kan er een dienstverband toegevoegd worden middels de volgende stappen. Let op: Bij een nieuw contract kunt u binnen het huidige dienstverband een contractregel toevoegen, volg hiervoor de stappen genoemd onder het kopje Contract

1. Hiervoor gaat u naar Medewerkers of Medewerkers uit dienst en klikt u op de desbetreffende medewerker.
  2. Vervolgens kiest u voor tabblad Dienstverbanden (groen in screenshot) en kunt u rechtsboven op Dienstverband toevoegen klikken (geel in screenshot). De volgende gegevens kunnen worden ingevuld:
    • Personeelsnummer
    • Dienstverband type
    • Anciënniteitsdatum
    • Leidinggevende (klik hier voor een artikel over het registreren van een Leidinggevende)
    • Reden einde dienstverband
    • UWV aansluitnummer
    • Loonheffingsnummer
    • UWV sector
    • UWV risicocode
    • Wachtdagen
    • Functie
    • Start- en einddatum
    • (Norm) uren per week
    • Salarisperiode
    • Bruto loon
    • Uniform loon
    • Indicatie loonheffingskorting
  3. Klik op Opslaan.

Wijzigen:

1. Klik rechts achter Dienstverband op het potlood-icoon (rood in screenshot).
  2. Hier kunnen de gegevens die hierboven opgesomd zijn worden gewijzigd.
  3. Klik op Opslaan.

Contract

Bij een nieuw contract kunt u binnen het huidige dienstverband een contractregel toevoegen, volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Klik op het plus-icoon achter Contractregels (paars in screenshot).
  2. De volgende gegeven kunnen worden ingevuld:
    • Organisatorische eenheid: Onder Organisatiestructuur is te zien waar de medewerker geplaatst moet worden. Vul de eerste drie karakters van deze Organisatorische eenheid hier in.
    • Dienstverband type
    • Functie
    • Start- en einddatum
    • (Norm) uren per week
    • Salarisperiode
    • Bruto loon
    • Uniform loon
  3. Klik op Opslaan. Bij het toevoegen van een contract wordt automatisch de einddatum van het vorige contract gevuld.

Wijzigen:

1. Klik op de contractregel (blauw in screenshot)
  2. Hier kunnen de gegevens die hierboven zijn opgesomd gewijzigd worden.
  3. Klik op Opslaan. Bij het wijzigen van een startdatum wordt automatisch de einddatum van het vorige contract gevuld.