Taakdelegatie (zonder autorisatie)

In Visma Verzuim DWC is het als BIG-geregistreerde gebruiker mogelijk niet-medische gebruikers toegang te geven tot het medisch portaal. Autorisatie tot werknemer en medische dossiers worden na deze stappen nog niet gezet.

Meer uitleg over de uitgebreide taakdelegatie functionaliteit lees je in dit artikel.

Taakdelegatie aanmaken

Om als taakgedelegeerde taken uit te voeren in naam van de medische gebruiker, moet dit worden ingericht in Mijn account.

• Log in als medische gebruiker
  • Ga rechtsboven in beeld naar het icoon dat mijn profiel aangeeft
  • Klik op Mijn account en vervolgens naar BIG-registratie
  • Zorg dat je BIG-nummer ingevuld is
  • Klik onder Taakdelegatie op Taakdelegatie toevoegen
  • Kies de gebruiker die je taakgedelegeerde wil maken en kies een start- en einddatum

Wanneer de gebruiker hier is aangemaakt, krijgt deze toegang tot het medisch portaal. Echter, wordt er met deze optie geen autorisatie gezet. Zonder autorisatie in te stellen, ziet de taakgedelegeerde gebruiker dus geen werknemers of dossiers in het medisch portaal.

De historie is eveneens te zien in het logboek-gedeelte. Zo is precies te zien wanneer taakdelegatie is ingesteld, gewijzigd of verwijderd.

Medische permissies voor taakgedelegeerde activeren

Het is van belang om te zorgen dat medische rolpermissies geactiveerd zijn voor de taakgedelegeerde gebruikers van het casemanagementportaal. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Admin portal
  • Kies voor Rollen
  • Ga naar de (casemanagement) rol van de toegevoegde gebruiker
  • Zorg dat de medische permissies aan staan voor deze rol door middel van de permissies onder Functionaliteiten > Medisch

Ook de medische dossiertypes moeten voor de betreffende rol in het medisch portaal zichtbaar zijn. Dit kan als volgt worden geconfigureerd:

• Ga naar het Admin portaal
  • Kies voor Basisgegevens
  • Vervolgens naar Dossiertypes
  • Ga naar onderdeel Medisch
  • Kies Medisch
  • Selecteer de permissies voor de betreffende (casemanagement) rol