(Deel)hersteldmelden.

Wanneer een werknemer deels of 100% hersteld gemeld moet worden in het systeem kan dit in principe via twee routes in het systeem. Beide routes zullen hier kort worden toegelicht:

Route 1:

1. Ga in de linker kolom naar Dossiers en meldingen.
  2. Het zoekveld voor het selecteren van een werknemer wordt nu geopend. Voer minimaal 3 karakters in om te zoeken op een werknemer, bijvoorbeeld de achternaam of geboortedatum.
  3. Selecteer vervolgens de werknemer die je wilt (deel)herstelmelden.
  4. Klik op de optie Hersteld melden
  5. Vul de gevraagde gegevens in, hier kies je onder meer of je deel herstel of volledig hersteld wilt melden
  6. Klik nadat je alle gevraagde informatie hebt ingevuld op Opslaan om de verzuimmelding op te slaan. Het verzuimdossier wordt in het geval van een volledig herstelmelding automatisch afgesloten.

Route 2:

1. Ga naar het openstaande verzuimdossier van de werknemer en klik rechtsboven in de werknemerkaart op het groene vinkje
  2. Vul de gevraagde gegevens in, hier kies je onder meer of je deel herstel of volledig hersteld wilt melden
  3. Klik nadat je alle gevraagde informatie hebt ingevuld op Opslaan om de verzuimmelding op te slaan. Het verzuimdossier wordt in het geval van een volledig herstelmelding automatisch afgesloten.
Let op: Met betrekking tot een (deel)hersteldmelding is het belangrijk om te realiseren dat in Visma Verzuim DWC er gewerkt wordt met een ingangsdatum van het (deel)herstel. Je vult in het (herstel)datumveld dus altijd de datum in waarop het (deel)herstel in gaat. Concreet: iemand die op maandag 25 maart weer begint te werken na een periode van verzuim krijgt dus als hersteldatum 25-3 in het systeem.