Ziek- en hersteld melden op dienstverband.

In Visma Verzuim DWC wordt er ziek gemeld op dienstverband en niet op medewerker.

Waarom is dit?

Hiervoor schetsen we even een voorbeeld. Een medewerker kan meerdere dienstverbanden hebben waarbij de werkzaamheden verschillen. De medewerker zou bij een ziekmelding in deze gevallen ziek gemeld kunnen worden op het ene dienstverband, maar nog prima functioneren op het andere dienstverband.

Is dit niet onnodig ingewikkeld?

Nee, als gebruiker merk je er in gebruik niets van; je meldt de medewerker ziek (met daaraan gekoppeld dus een dienstverband) en ziet gewoon een dossier bij deze medewerker naar voren komen. Mocht een medewerker dus meerdere actieve dienstverbanden hebben, dan kies je bij het ziek melden het juiste dienstverband.

Deze werkwijze maakt het ook makkelijk om de inzichtelijkheden van dossiers goed te kunnen bepalen. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld geautoriseerd zijn voor het ene dienstverband, maar niet voor het andere. In deze gevallen zal deze gebruiker dus enkel de dossiers zien die voor hem/haar relevant zijn en zal tevens enkel van deze dossiers de signalen ontvangen.

Hersteld melden

In Visma Verzuim DWC is de hersteldag de 1e werkdag van de medewerker. Wat betekent dit voor de ziek- en herstelmelding?

In onderstaande voorbeeld wordt dit duidelijk:

• De medewerker is per 25-4-2024 weer aan het werk gegaan na een verzuimperiode
  • De hersteldatum is het systeem is dan dus 25-4-2024

Een ziek- en herstelmelding kan zodoende dus nooit op dezelfde dag worden geregistreerd.