Hoe voeg ik Organisatorische Eenheden (OE's) toe in Dotweb Cloud?

Inleiding

Hieronder kunt u kiezen voor het invoeren van een Organisatorische Eenheid (kort: OE) in Dotweb Cloud of het importeren van meerdere OE's door gebruik te maken van een Excel bestand, ook wel importsheet genoemd. Indien uw bedrijf een kleine organisatiestructuur heeft is het gemakkelijker om dit binnen Dotweb Cloud toe te voegen, volg hiervoor de stappen genoemd onder Kleine Organisatiestructuur. Indien uw bedrijf een grote organisatiestructuur heeft is het gemakkelijker om deze te importeren middels deze importsheet, volg hiervoor de stappen genoemd onder Grote Organisatiestructuur

Kleine Organisatiestructuur

Indien u een kleine organisatiestructuur heeft is het gemakkelijker om wel binnen Dotweb Cloud de OE's toe te voegen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Organisatiestructuur links op de pagina.
  2. Klik vervolgens rechts op Organisatorische eenheid toevoegen: .
  3. Werk van boven naar beneden, dus in deze volgorde: Holding/Regio/Bedrijf/Afdeling. Vul in ieder geval de gele velden in te vullen (verplichte velden).
    1. Naam: de naam van de Organisatorische eenheid.
    2. Code: Vul hier een unieke code in, dit mag een afkorting, nummer of een combinatie hiervan zijn. Let op: Bij het importeren van medewerkers middels de importsheet voor medewerkers dient u deze exacte code in te voeren om de medewerkers onder de juiste organisatorische eenheid te laten vallen.
    3. Organisatorische eenheid type: Vul hier een type in, doorgaans: Regio, Holding, Bedrijf of Afdeling. (Deze types zijn te definiëren bij Instellingen > Organisatorische eenheid types. Hier kan ook een kleur aan de Organisatorische eenheid gegeven worden, deze kleuren worden in de Organisatiestructuur weergegeven).
    4. Bovenliggende organisatorische eenheid: Vul hier de eerste drie letters van de organisatorische eenheid waar de organisatorische eenheid die nu wordt toegevoegd onder moet vallen. Klik vervolgens op de Organisatorische eenheid.
      Let op: Bij het toevoegen van de bovenste Organisatorische eenheid hoeft dit veld niet gevuld te worden.
    5. Startdatum: Vul hier indien aanwezig de startdatum in van deze Organisatorische eenheid.
    6. Einddatum: Vul hier indien aanwezig de einddatum in van deze Organisatorische eenheid. Indien deze einddatum verstreken is zal de Organisatorische eenheid op non-actief komen te staan.

Grote Organisatiestructuur

Indien u een grote organisatiestructuur heeft is het gemakkelijker om dit middels een importsheet te doen. Volg hiervoor de stappen uit onderstaande video:

Video

Screenshots

Organisatorische eenheid types instellen:

Voorbeeld van een gevulde importsheet:

De importsheet importeren geeft de volgende Organisatiestructuur als resultaat:
(de OE's zijn te herkennen zijn aan de kleur opgegeven in de instellingen)