MFA: Google Authenticator.

Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd dien je verplicht een tweestapsverificatie methode (MFA) te kiezen. Tweestapsverificatie betekent dat bij het inloggen, er na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wordt om een extra verificatiecode in te voeren. Je kan zelf kiezen hoe je deze code wenst te ontvangen. Je kan uit de volgende methoden kiezen, de geboden opties zijn afhankelijk van de door de applicatiebeheerder gekozen instellingen. :

• Google Authenticator
  • SMS
  • U2F Token

Nadat je voor Google Authenticator hebt gekozen volg je nauwkeurig de stappen die op het scherm worden weergegeven. Hieronder wordt uitgelegd wat je moet doen:

Activeren Google Authenticator:

1. Als je de Google Authenticator nog niet op je telefoon hebt staan, dan kun je deze in de App Store of Play Store vinden.
  2. Nadat je Google Authenticator hebt geselecteerd op het scherm en op Accepteren hebt geklikt dient de QR code die op het scherm getoond wordt, gescand te worden met de Google Authenticator app.
  3. Hierna klik je op Activeren op het scherm en vul je de code in die in de Google Authenticator app zichtbaar is en klik je daarna op Ja
  4. Vanaf nu moet je bij inloggen de code vanuit de Google Authenticator invullen wanneer het systeem daar om vraagt. Zorg dus altijd dat je de Google Authenticator bij je hebt, anders kan je niet inloggen.
Let op: Codes die de Google Authenticator app laat zien worden om de 30 seconden ververst. Als de tijd van de gepresenteerde code in de app bijna verstreken is adviseren wij om even te wachten tot de nieuwe code zichtbaar is.

Inloggen met Google Authenticator:

Als het account is geregistreerd kan een volgende keer als volgt worden ingelogd:

1. Ga naar de inlogpagina van Visma Verzuim DWC en log in met je gebruikersnaam en het wachtwoord.
  2. Vul in het volgende scherm de code in die wordt weergegeven in de Google Authenticator app.
  3. Klik op Verifiëren om in te loggen.