Digitale handtekening plaatsen en opslaan

Zoals aangekondigd in een vorige release, is het op veler verzoek vanaf deze release mogelijk een digitale handtekening te plaatsen. Deze functionaliteit beantwoordt de wens van veel gebruikers om als leidinggevende een handtekening in documenten te kunnen plaatsen.

Met deze ontwikkeling kan je als gebruiker op een uniforme wijze een digitale handtekening in een sjabloondocument plaatsen. Dit geldt voor het casemanagement-, werkgever- en medisch portaal.

Hieronder lees je hoe je dit kan instellen in Visma Verzuim DWC.

Handtekening opslaan in Mijn account
Alle gebruikers (dus ook leidinggevenden) kunnen een handtekening uploaden in Mijn account op één uniforme wijze, d.w.z. één van de volgende 2 methoden:

• Afbeelding uploaden
  • Met de muis een handtekening plaatsen

De handtekening kan gewijzigd worden door een nieuwe te plaatsen. Ga hiervoor naar:

• Mijn account (Profiel-icoon rechtsbovenin)
  • Handtekening toevoegen / Vervang handtekening

Handtekening instellen in sjabloon

De eerste stap om een handtekening te plaatsen is in het Admin portaal een sjabloon toe te voegen.

• Log in in het Admin portaal
  • Sjablonen
  • Document
  • Toevoegen
  • Vul de volgende velden in:
    • Sjabloonnaam
    • Werkgever
    • Categorie: Standaard
    • Documentsoort
    • Documentsoort Document
    • Kies het portaal: Medisch; Verzuim; HR
    • Kies onder Placeholders voor de sectie Handtekening
  • Kies voor een of meerdere van de volgende placeholders om deze in het sjabloon toe te voegen:
    • Naam niet-medische gebruiker: [[SIGNATURE_NON_MEDICAL_USER_NAME]]
    • Handtekening niet-medische gebruiker: [[SIGNATURE_NON_MEDICAL_USER]]
    • Naam werkgevergebruiker: [[SIGNATURE_EMPLOYER_USER_NAME]]
    • Handtekening werkgevergebruiker: [[SIGNATURE_EMPLOYER_USER]]
    • Naam medische gebruiker: [[SIGNATURE_MEDICAL_USER_NAME]]
    • Handtekening medische gebruiker: [[SIGNATURE_MEDICAL_USER]]
  • Opslaan

NB: de bestaande placeholders m.b.t. het plaatsen van een handtekening blijven gewoon werken.

Handtekening plaatsen in een document

• Log in in het betreffende portaal (hier: Casemanagement)
  • Ga naar de betreffende werknemer
  • Tabblad Dossier
  • Cockpit
    • Tabblad Document
    • Documentsoort: Document
    • Dossierindeling: Documenten
    • Document sjabloon: het betreffende sjabloon met de handtekening placeholder (hier: Digital Signature)
    • Opslaan en sluiten

Je kan nu op twee manieren het document ondertekenen:

• Het document openen en klikken op Document ondertekenen
  • Vanuit de cockpit klikken op het knopje Ondertekenen achter het betreffende document

Wanneer je nog geen handtekening hebt geplaatst, kan je in het document dat is opgeslagen een handtekening toevoegen. Het document kan na ondertekening niet meer gewijzigd worden.

Filteropties in overzichten vertaald naar Engels

Diverse overzichten zijn verbeterd, doordat filteropties vanaf nu zijn vertaald naar het Engels. Zo zijn vertalingen in de filteropties onder het werknemeroverzicht en het open dossieroverzicht toegevoegd. Hierdoor kan je als Engelstalige gebruiker de applicatie op een correcte manier gebruiken.