Toelichting op de roadmap (4): Digitale handtekening

In een eerdere product update hebben we de methodiek van onze roadmap toegelicht. Wij werken volgens de Now, Next, Future-methodiek.

Één van de functionaliteiten waar we momenteel mee bezig zijn en dus in de Now staat, is het onderwerp Digitale handtekening. Met deze ontwikkeling gaat het voor elke gebruiker mogelijk zijn om op een uniforme wijze een digitale handtekening in een UWV- of sjabloondocument te plaatsen. Deze functionaliteit beantwoordt de wens van veel gebruikers om als leidinggevende een handtekening in documenten te kunnen plaatsen.

Momenteel is het voor de medische gebruiker mogelijk om een handtekening middels een afbeelding in Mijn account te uploaden welke vervolgens direct in een UWV-document geplaatst kan worden (bij de bedrijfsarts). Daarnaast is het voor de medewerker mogelijk om vanuit het medewerkerportaal een handtekening plaatsen middels het tekenen met de muis.

Met de doorontwikkeling van het digitaal ondertekenen zal het volgende gerealiseerd worden:

• Alle gebruikers (dus ook leidinggevenden) kunnen een handtekening uploaden in Mijn account op één uniforme wijze, d.w.z. een van de volgende 2 methoden:
    • Afbeelding uploaden
    • Met de muis een handtekening plaatsen
  • Middels placeholders kan een handtekening aan een sjabloon toegevoegd worden en kunnen hiermee sjabloondocumenten ondertekend worden.
  • UWV- en sjabloondocumenten kunnen getekend worden door een gebruiker.
    • De handtekening wordt niet direct bij het aanmaken van het document in het document geplaatst.
    • De handtekening wordt pas bij het tekenen in het document geplaatst

Zodra deze ontwikkeling afgerond is, word je via de maandelijkse product update weer op de hoogte gebracht.