Visma Verzuim zet stevig in op verdere kwaliteitsverbeteringen

In onze vorige update hebben we jullie meegenomen in de veranderingen die we doorvoeren in onze manier van het releasen van nieuwe versies van onze software. We streven hierbij naar een versnelling omdat we geloven dat we met kleine, frequente releases een hoger kwaliteitsniveau kunnen nastreven en onze klanten beter van dienst kunnen zijn.

We weten echter allemaal dat Rome niet in één dag is gebouwd en dat zulke veranderingen daadkrachtige investeringen nodig hebben. We nemen jullie dan ook graag kort mee in hoe we dit aanpakken.

Vanaf midden mei tot eind juli investeren we 5000 manuren in het significant uitbreiden en doorontwikkelen van onze automatische teststraat. Hierbij schrijven we veel nieuwe testen die automatisch uitgevoerd kunnen worden en die garanderen dat onze software blijft werken als we veranderingen doorvoeren, ook neemt daarmee onze afhankelijkheid van het handmatig doortesten significant af. Ook investeren we in deze periode stevig in de training van onze software ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat ze het juiste gereedschap in huis hebben om het kwaliteitsniveau naar het volgende niveau te tillen. Dit doen we onder andere door het houden van workshops op gebied van tooling (bijv. Github Copilot) en kennis.

Tegelijkertijd zorgen we er ook voor dat onze integratiestraat (CI/CD pipeline) verder doorontwikkeld wordt door sneller en beter deze nieuwe testen te draaien voor elke individuele wijziging. Hierdoor zijn we in staat om op minutieus niveau de kwaliteit van nieuwe ontwikkelingen te controleren. Op dit gebied verwachten we ook in Q3 dat we zogenaamde ‘review apps’ kunnen lanceren voor kwaliteitsdoeleinden. Hiermee kunnen onze ontwikkelaars individuele ontwikkelingen in een geïsoleerde omgeving in de cloud lanceren en draaien om snel en eenvoudig de applicatie door te lopen. Dit ten behoeve van kwaliteitschecks zonder dat ze lokaal iets hoeven in te richten. Het basis prototype hiervan is begin meireeds afgerond.

Als Visma Verzuim investeren we stevig in kwaliteit en is een investering op meerdere fronten. Zoals het gezegde luidt: Rome is niet in één dag gebouwd, maar we timmeren zeer hard aan de weg!