Visma Verzuim zet actief AI in

Afgelopen maart hebben we binnen Visma Verzuim een interessante workshop gehouden over het inzetten van conversational AI, zoals ChatGPT. We hebben in deze workshop gezocht naar toepassingsgebieden in onze eigen werkprocessen. Ondertussen neemt het gebruik van AI binnen Visma Verzuim een vogelvlucht! We nemen jullie graag mee in onze laatste grootschalige toepassingen van AI binnen Visma Verzuim.

Vanaf eind mei hebben al onze ontwikkelaars binnen Visma Verzuim de beschikking over hun eigen geavanceerde AI pair programmer! We gebruiken hiervoor Github Copilot, een geavanceerde AI tool, gebaseerd op ChatGPT, welke direct in de code editor gebruikt kan worden om samen met de ontwikkelaar code te schrijven. In het voorbeeld hieronder kun je zien dat de ontwikkelaar door middel van natuurlijke taal instructies geeft aan de AI en dat deze de blauw gearceerde tekst realtime genereert!

Deze AI tool is getraind met miljarden regels code in veel verschillende programmeertalen. Hierdoor hoeven onze ontwikkelaars minder tijd te besteden aan zogenaamde boiler plate code en kunnen ze sneller, efficiënter en doelgericht bezig zijn met het ontwikkelen van gave, nieuwe functionaliteit voor jullie! Verder is het goed om te vermelden dat we Github Copilot ook inzetten om sneller, beter en meer testen te schrijven!