UWV Melding (Digipoort).

Het is via de Cockpit ook mogelijk om UWV meldingen, via Digipoort, te versturen naar het UWV. Digipoort is de ICT-centrale waar berichtenverkeer voor de overheid afgehandeld wordt. Digipoort werkt als een elektronisch postkantoor. Of deze functionaliteit beschikbaar is voor jou hangt af van de gekozen inrichting door de applicatiebeheerder.

Hieronder volgt een stapsgewijze uitleg hoe je handmatig een UWV melding kan doen via de Cockpit:

1. Nadat je de Cockpit hebt geopend klik je bovenin op UWV Melding.
  2. Scroll naar onderen in de lijst naar de sectie Meldingen, hier zie je nu alle beschikbare meldingen die je kan doen. Selecteer nu de melding die je wilt doen bij het UWV.
  3. Links op het scherm openen nu een aantal invulvelden. Deze komen overeen met de geseleceerde UWV melding.
  4. Controleer, en vul indien nodig aan, de invulvelden
  5. Wanneer alle relevante velden zijn ingevuld en/of gecontroleerd klik je op Opslaan en genereren.
  6. Het systeem laat nu aan de rechterkant van het scherm …..