26-6-2023 - Verstoring Visma Verzuim DWC

26-6-2023 om 9:55 uur - Visma Verzuim DWC is momenteel niet goed bereikbaar. Dit is in onderzoek. Onze excuses voor het ongemak.

UPDATE 10:20 uur: de oorzaak is gevonden en de omgeving is sinds 10:05 weer stabiel.

Root cause:
> Een van onze databaseservers is door een gebrek aan beschikbare capaciteit herstart. Dit is een automatisch beveiligingsmechanisme.
> Het gebrek aan capaciteit is ontstaan, doordat de applicatie pieken veroorzaakte die (uiteindelijk) niet opgevangen konden worden.
> Na de herstart functioneerden 2 van de 5 webservers niet naar behoren, deze zorgden voor performance problemen. Er was in dit geval handmatige interventie nodig om dit te herstellen.

Opvolgacties:
- De beschikbare capaciteit van de betreffende databaseserver is maandag 26 juni verhoogd door onze infrabeheerder.
- Instellingen van de betreffende databaseserver zijn aangepast op dinsdag 27 juni door onze infrabeheerder.
- Na uitgebreid onderzoek zijn er processen gevonden die sterk bijdragen aan het veroorzaken van de pieken in de gebruikte capaciteit. Wij voeren hier zelf een aantal optimalisaties in door.
- Aan de kant van onze infrabeheerder worden extra controles ingebouwd. In deze controle wordt een webserver die niet functioneert automatisch en direct apart gezet om problemen in de performance te voorkomen.