Tweefactorauthenticatie (2FA/MFA).

Een Tweefactorauthenticatie (ook wel 2FA of MFA genoemd) is een authenticatie methode waarbij twee stappen succesvol doorlopen moet worden om ergens toegang tot te krijgen.

De eerste stap is het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede stap is het invoeren van een sms-code, extra toegangscode et cetera. Alleen deze combinatie zorgt ervoor dat de gebruiker toegang krijgt.

In Visma Verzuim DWC kunnen de volgende 2FA instellingen worden gemaakt

• SMS, gebruiker ontvangt een sms-code op het opgegeven telefoonnummer die bij inloggen moet worden ingevoerd.
  • U2F, is een usb beveiligingssleutel, na installatie kan met een druk op de knop worden ingelogd. Voordat er gebruik gemaakt kan worden van de U2F, dient u contact op te nemen met uw consultant voor de activatie.
  • Google autorisatie, gebruiker ontvangt op de Google Authenticator app een code die bij het inloggen moet worden ingevoerd.

In dit menu kan de 2FA ingesteld worden voor de individuele interne/externe gebruikers en op werkgever niveau voor de werkgever. Standaard worden, mits de optie is geactiveerd, alle instellingen als actief aangevinkt. Deze kunnen binnen dit menu aan/uit worden gezet.