Foutmelding bij ziek melden werknemer

Gebruikers kunnen bij het ziek melden van een werknemer onderstaande foutmelding krijgen. Die melding is terecht en werd eerst ten onrechte niet getoond.

De reden hiervoor is dat er in de release van april 2023 een bug is opgelost die een controle uitvoert op de autorisatie van het dossier. Die controle wordt nu wel weer gedaan.

Om gebruikers de autorisatie te geven om werknemers ziek te melden, dient dit ingesteld te worden via:

Admin portaal > Basisgegevens > Dossiertypes.

Kies vervolgens het gewenste dossiertype, bijvoorbeeld Verzuim:

Vink bij de gewenste rol(len) de optie Toevoegen aan: