Tip functioneel beheerders DWC

We krijgen van veel van onze klanten positieve terugkoppeling op de gedegen en sterke aanpak van veiligheid binnen onze applicatie. Het veilig gebruik daarvan is iets dat we samen doen! Er wordt dan ook bij het inloggen veel gebruik gemaakt van de verschillende mogelijkheden om met een tweede factor in te loggen, de zogenoemde 'tweefactorauthenticatie'.
Als tip willen we dit keer iets verder inzoomen op de verschillende mogelijkheden rondom deze belangrijke veiligheidsfunctionaliteit. Voor het instellen van de tweefactorauthenticatie zijn er drie methodes:

• Een sms-bericht met een code.
  • Een speciale USB beveiligingssleutel (vooral wanneer gebruik van een telefoon niet mogelijk is).
  • Een app op je telefoon (bijv. Google Authenticator).

We zien onder onze gebruikers het gebruik van de authenticator app steeds meer toenemen en het gebruik van de sms afnemen. Bij het gebruik van de authenticator app is de code, die je nodig hebt voor het inloggen, altijd direct beschikbaar. Je hoeft niet te wachten op een sms-bericht. Daarnaast is het gebruik van de authenticator app gratis, terwijl je voor de code via een sms-bericht moet betalen. Dit levert al snel een mooie kostenbesparing op.

We raden je dan ook aan om van sms over te stappen op het gebruik van een authenticator app. Dit verhoogt het gebruikersgemak en reduceert de kosten. Je kunt je tweefactorauthenticatie methode simpel instellen per werkgever. Ga hiervoor naar Admin Portal > Beveiligingsinstellingen > 2FA Instellingen. Alle gebruikers kunnen dan ook daadwerkelijk hun tweefactorauthenticatie methode aanpassen naar een authenticator app. Makkelijk in gebruik en kostenbesparend!