Afwezigheid instellen of aanpassen.

Binnen enkele portalen is het mogelijk een afwezigheid in te stellen als gebruiker. Met het instellen van deze afwezigheid is het tevens mogelijk een vervanger aan te stellen. Er kan alleen een vervanger geselecteerd worden met dezelfde rol als de gebruiker. Tijdens de afwezigheid van de gebruiker krijgt de vervanger tijdelijk de autorisatie van de afwezige gebruiker.

1. Klik rechts boven op het poppetje en mijn account
  2. Klik vervolgens links op Afwezigheid en vervolgens op Afwezigheid toevoegen.
  3. Vul een startdatum in van de afwezigheid.
  4. Vul een einddatum in van de afwezigheid. Wanneer niet bekend is wanneer een afwezigheid eindigt vul dan een einddatum in ver in de toekomst.
  5. Vul een reden van afwezigheid in. Er kan een keuze gemaakt worden uit verzuim, vakantie of overig.
  6. Selecteer de vervanger. Er kan een keuze gemaakt worden uit gebruikers met eenzelfde gebruikersrol.
  7. Klik op Opslaan om de gegevens te bewaren.
  8. De afwezigheid is toegevoegd.

Om de ingestelde afwezigheid te veranderen ga je terug naar de ingestelde afwezigheid en :

• Klik je op de pen, om de afwezigheid te bewerken.
  • Klik je op de prullenbak om de afwezigheid te verwijderen.