UWV document toevoegen.

Visma Verzuim DWC beschikt over alle standaard UWV documenten zoals deze door het UWV worden gehanteerd. Wanneer je een UWV document wilt gebruiken, bijvoorbeeld een plan van aanpak, kan je deze onder andere via de Cockpit makkelijk aanmaken. Het systeem vult dan op basis van reeds beschikbare werknemer informatie in het al een aantal gegevens in in het UWV document.

Hieronder volgt een stapsgewijze uitleg hoe je een UWV document aanmaakt via de Cockpit:

1. Nadat je de Cockpit hebt geopend klik je bovenin op UWV Melding
  2. Selecteer een UWV sjabloon uit de keuzelijst, afhankelijk van de gekozen inrichting en rechten voor jouw gebruikersrol, worden er nu een aantal UWV sjablonen getoond.
  3. Links op het scherm openen nu een aantal invulvelden. Deze komen overeen met het gekozen UWV sjabloon.
  4. Vul de invulvelden in daar waar nodig en relevant en controleer de reeds ingevulde velden.
  5. Wanneer alle relevante velden zijn ingevuld en/of gecontroleerd klik je op Opslaan en genereren.
  6. Het systeem laat nu aan de rechterkant van het scherm het ingevulde UWV sjabloon zien
  7. Controleer het ingevulde formulier indien nodig nogmaals. Als er nog zaken zijn die aangepast moeten worden kan dat door middel van de invulvelden aan de linkerkant. Na eventuele wijzigingen kan je nogmaals op Opslaan en genereren klikken, het UWV document wordt vervolgens ook geactualiseerd.
  8. Nadat het UWV document goed is heb je onderaan het scherm 4 opties, kies de vervolgactie die je wilt uitvoeren:
    • Opslaan en genereren: het UWV document tussentijds opslaan in concept en genereren. Dit kan je zo vaak doen als je wilt.
    • Opslaan en definitief maken: het UWV document definitief maken en opslaan. Het document is nu ook niet meer te wijzigen, tenzij het document eerst in concept wordt teruggeplaatst. Of jij als gebruiker een UWV document in concept terug kan plaatsen is afhankelijk van jouw gebruikersrechten.
    • RTF downloaden: het ingevulde UWV sjabloon downloaden als Rich Text Format, bijvoorbeeld om in MS Word te kunnen openen
    • PDF downloaden: het ingevulde UWV sjabloon downloaden als PDF bestand