Inloggen met Google Authenticator

Om gebruik te kunnen maken van de Google Authenticator, dient deze voorafgaand aan het registratieproces te worden gedownload.

mceclip0.png Download Google Authenticator via de Google Play store
Download Google Authenticator via de App store

Vervolgens kunnen de volgende stappen worden doorlopen om het registratieproces te voltooien.

1. U ontvangt een uitnodigingsmail, met daarin opgenomen uw gebruikersnaam.
2. Klik op de rode knop om uw wachtwoord in te stellen.

3. Vul uw e-mailadres in.
4. Vul twee keer uw wachtwoord in. Het wachtwoord moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

✓ Minimale lengte: 8
✓ Minimaal 1 hoofdletter
✓ Minimaal 1 kleine letter
✓ Minimaal 1 cijfer

Klik op Opslaan, de log in pagina wordt geopend.

5. Vul uw gebruikersnaam in, welke u heeft ontvangen in uw uitnodingsmail.
6. Vul uw wachtwoord in.
7. Klik op Inloggen.

Het is mogelijk dat u een keuze krijgt in welke twee staps verificatie uw wilt gaan gebruiken.

8. In dit voorbeeld wordt er gekozen voor Google authenticator.
9. Klik op Accepteren.

Voordat uw verder kunt gaan dient u op uw telefoon de Google Authenticator app te hebben geïnstalleerd.

10. Open de app en kies voor Configuratie starten. Indien u al gebruik maakt van de Google Authenticater app, klikt u rechts boven in het scherm op de plus.

11. Klik op Streepjescode scannen de camera wordt geopend.

12. Scan de QR code

13. De Google Authenticator app toont een code

14. Vul de code in.
15. Klik op Ja. Afhankelijk van uw rechten, wordt u direct ingelogd of u krijgt een keuze binnen welk portaal u wilt inloggen.

INLOGGEN NA REGISTRATIE

Als het account is geregistreerd kan een volgende keer als volgt worden ingelogd.

STAPPEN

1. Open bij voorkeur Google Chrome en ga naar https://login.dotweb.cloud/ of de door uw beheerder doorgegeven URL.
2. De inlogpagina wordt geopend. Vul uw gebruikersnaam in. Deze is meegestuurd met de uitnodiging email.
3. Vul uw wachtwoord in.
4. Klik op inloggen.

5. Afhankelijk van uw keuze bij de twee stap verificatie ontvangt u een code als SMS of in de Google authenticator app. Vul deze code in, zonder gebruik te maken van spaties.
6. Klik op Verifiëren om in te loggen.

WACHTWOORD VERGETEN

STAPPEN

1. Klik op Wachtwoord vergeten.

2. Vul uw gebruikersnaam in. Deze is meegestuurd met de uitnodiging email. Wanneer u niet in het bezit bent van uw gebruikersnaam, neem dan contact op met uw beheerder.
3. Klik op Verstuurd. U ontvangt een e-mail, waarin u de mogelijkheid krijgt uw wachtwoord te wijzigen.