Op de drempel van innovatie: Nieuwe Publieke Cloudinfrastructuur

In de afgelopen maanden heeft ons team van engineers hard gewerkt aan een belangrijke strategische investering: de overgang naar een nieuwe publieke cloudinfrastructuur. We zijn verheugd te kunnen melden dat we bijna zover zijn om deze overstap te maken. Momenteel bevinden we ons in de afrondende fase van de acceptatietesten, waarna we het volledige systeem in productie nemen. Dit betekent dat jullie binnenkort veel voordelen van de publieke cloud zelf kunnen ervaren!

Een blik onder de technische motorkap onthult dat we in deze infrastructuur gebruikmaken van schaalbare Kubernetes-clusters, die volledig geautomatiseerd kunnen op- en afschalen naar behoefte. Daarnaast introduceren we geavanceerd API-beheer en databaseclusters die multi-regio beschikbaarheid garanderen, waardoor jullie diensten nog betrouwbaarder en sneller worden.

Voor deze implementatie hebben we gekozen voor de Azure public cloud van Microsoft, met datacenters hier in Nederland. Dit, in combinatie met de expertise van ons team van cloudspecialisten van de Visma Group, stelt ons in staat om de beveiliging van onze applicaties naar een hoger niveau te tillen. Sterker nog, uit verschillende onderzoeken blijkt dat het gebruik van publieke clouds leidt tot veiligere applicaties in vergelijking met private clouds!

Ons team kijkt ernaar uit om in april de productiefase in te gaan met deze gave ontwikkelingen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de voortgang en informeren we elke klant individueel over wat dit voor jullie betekent.