8-5-2023 - Traagheid Visma Verzuim DWC

We hebben meldingen ontvangen dat Visma Verzuim DWC trager is dan normaal. Bedankt voor het melden en onze excuses voor het ongemak.

Development is een onderzoek gestart en we informeren jullie als er meer duidelijkheid is.

Update 8 mei om 15:30 uur: er kan nog vertraging optreden. De problemen zijn wel minder dan vanochtend. Wij hebben een aantal plaatsen geïdentificeerd die de vertragingen mogelijk veroorzaken en werken aan een oplossing hiervoor.

Update 9 mei om 10:00 uur: we zijn nog bezig met de ontwikkelingen die nodig zijn. Vanmiddag verwachten we meer info te hebben over het testen en doorvoeren van deze oplossingen.

Update 9 mei om 13:30 uur: bij twee van de drie items zijn de werkzaamheden afgerond. Deze worden nu gereviewd en daarna getest. Het derde item is nog in ontwikkeling. De aanpassingen moeten uitvoerig getest worden, omdat ze de autorisaties raken. De verwachting is nu dat de ontwikkelingen morgen afgerond en opgeleverd kunnen worden. Daarnaast waren er gisteren bij onze softwareleverancier netwerkproblemen, waardoor Visma Verzuim DWC minder stabiel was.

Update 10 mei om 8:00 uur: onze softwareleverancier heeft gisteravond een server uit de lucht gehaald die niet stabiel was. De verbindingen kunnen nu niet meer via die server lopen, waardoor de stabiliteit beter moet zijn. We houden in de gaten of dit het gewenste effect heeft.

Update 10 mei om 9:30 uur: er lopen geen verzoeken meer over de uitgeschakelde server en we zien dat alle andere servers de load goed aan kunnen. Er is voldoende capaciteit.