Export dossier optimalisatie

Tijdens een van de klankbordgroepen kwam naar voren dat de manier van exporteren van een dossier en het resultaat nog verder verbeterd konden worden. Samen met de gebruikers en onze User Experience-designer hebben we onderzocht hoe we de procesflow en de map met geëxporteerde documenten konden optimaliseren. De oplossingen die we met onze klankbordgebruikers hebben besproken, zijn inmiddels doorgevoerd.

Onderstaand een overzicht van de optimalisaties:

Beschikbaar vanaf release 2 maart 2023

• De uitvoer van een dossier export flow is vereenvoudigd zodat deze duidelijker is voor de gebruiker.
  • De naam van het gecomprimeerde bestand met documenten is zodanig aangepast zodat je uit de naam duidelijk kunt opmaken om welke informatie het gaat.

Hoe werkt het?
Wanneer de gebruiker via de drie puntjes klikt op Exporteer dossier, wordt er een melding getoond dat de export is gestart.

Op de achtergrond wordt de export gegenereerd, waardoor de gebruiker andere werkzaamheden in de applicatie kan verrichten. Om vervolgens de download te starten, klikt de gebruiker nogmaals op Exporteer dossier. Als de export gereed is om te downloaden, wordt het bestand getoond zoals in onderstaand voorbeeld.

Verder is de naam van het zip-bestand gewijzigd. Deze bestaat vanaf nu uit de naam van de
medewerker, het type dossier, de gevoeligheid van het dossier en de datum en tijd van de
export. Wanneer er sprake is van een verzuim of ander niet-medisch dossier, is vertrouwelijk toegevoegd aan de bestandsnaam. Indien het een medisch dossier betreft is zeer vertrouwelijk onderdeel van de bestandsnaam. Hiermee worden gebruikers er extra op geattendeerd dat het bestand gevoelige gegevens bevat.

Beschikbaar vanaf release 6 april 2023

• De geëxporteerde inhoud wordt in 1 pdf toegevoegd aan het gecomprimeerde bestand (zip-bestand).